Bingo

Bingo

Een spel dat nog wel eens omschreven wordt als enkel en alleen geschikt voor de 65 plusser. We laten je zien dat dit echter een taboe is en er tal van online bingo games zijn!

Geschiedenis

Bingo is een afstammeling van Lotto. Lotto werd al sinds de 16de eeuw gespeeld in Italië. De naam Bingo is een verbastering van Beano, het zogeheten formulier waarop bingo rond de jaren twintig van de vorige eeuw werd gespeeld in Amerika. Beano is op zijn beurt weer een soort vertaling van bonen, deze bonen werden gebruikt om genoemde bingo nummers af te dekken. In Nederland is het bingo spel ook wel bekend als kienen. Hier schreeuwt de winnaar bij een volle kienkaart het woord “KIEN”. De term kien is afgestemd van het Franse woord Quine dat vijf betekent en verwijst naar de 5 rijen en kolommen die zich op een kien speelkaart bevinden.

BINGO!

Bingo wordt gespeeld met een formulier met daarop willekeurige getallen. De spelleider heeft als het ware de leiding over de bingo game. Middels een willekeurig systeem, vaak in de vorm van een ronddraairad, wordt er telkens een nummer aangekondigd door de spelleider. De bingo speler dient dit nummer vervolgens weg te strepen op zijn kaart. De speler die zijn bingo kaart als het eerste vol is roept “BINGO” en is zodoende de winnaar van de bingo game. Meestal is er sprake van meerdere bingo rondes waarin diverse kleine prijzen te winnen zijn.

Online bingo

Rondom de 21ste eeuw is de belangstelling van bingo groter dan ooit. Met name het spelen van bingo als hobby is gangbaarder geworden. Zo zijn er inmiddels diverse online bingo sites. Enkele grote verschillen met bingo online en fysieke bingo spelen zijn dat het menselijk contact doorgaans via een chat plaatsvindt, er met name geldprijzen te winnen zijn en dat bingo loten / kaarten online voor slechts €0,05 kunnen worden aangeschaft. Fysieke bingo kaarten zijn vaak vanaf €1,- beschikbaar.

Meer online informatie over bingo vind je bijvoorbeeld op:

Terug naar overzicht