Console games

Game consoles zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Door de jaren hebben zich tal van ontwikkelingen voor gedaan. Zo zijn er tal van game consoles die via een, inmiddels doorgaans, draadloze controller bestuurd worden. Maar ook game consoles die net iet anders werken, denk daarbij aan de WII, komen aan bod. Op www.loadgame.nl vindt je alle info over game consoles.

Het begin

De eerste game consoles die gemaakt werden hadden vaak de beschikking over slechts één spel dat in sommige gevallen nog de beschikking had over een aantal spelvarianten. De spellen waren doorgaans simpel en gebaseerd op tennis of Ping Pong. Rondom de jaren zeventig en tot en met de twintigste eeuw was met name Atari, een Amerikaanse producent van o.a. Gameconsoles en arcadespellen, actief in het introduceren van gameconsoles. Atari verkocht de eerste game console met daarop meerdere spellen. De eerste spellen werden verkocht in de vorm van zogenaamde 'spelcartridges'. De introductie van deze gameconsoles ging gepaard aan de geboorte van helden als Mario en Donkey Kong.

Groei van de game consoles !

Na verloop van tijd drongen steeds meer merken toe tot de wereld van de game console. Concurrenten Sega, Nintendo en PlayStation konden allen een console met daarin een krachtiger systeem lanceren. Atari verloor zodoende langzaam maar zeker zijn invloed op de markt.

Portable game console

Los van de markt van eerder genoemde gameconsoles, loopt de ontwikkeling van zogeheten 'portable' gameconsoles. Zo introduceerde Nintendo eind jaren 80 de Game Boy. De gameboy was de eerste draagbare spelcomputer die je als het ware in je broekzak kon vervoeren. Het nadelige van de kleine gameconsole was het batterijgebruik. Anno 2018 wordt de portable game console onder andere erkent voor zijn veelzijdigheid. Zo is het tegenwoordig mogelijk om muziek te streamen of films en foto's te bekijken.