Game accessoires

Anno 2018 zijn er tal van mogelijkheden om alles uit gamen te halen. Middels tal van accessoires kan de beleving, het comfort en het resultaat sterk beïnvloedt worden. Wij van loadgame nemen je mee naar de beste game accessoires van 2018.

Zit je lekker?

Racespellen zijn vanaf dag 1 een populaire rubriek binnen de gamewereld. Met 180 kilometer per uur over het asfalt scheuren is natuurlijk supergaaf. Maar hoe zit het met de beleving? Met enkel het vasthouden van een controller krijg je natuurlijk niet het gevoel dat je ook echt in je eigen bolide zit.

Dát is waar racestoelen of gamestoelen van pas komen als geschikte game accessoire. Deze stoelen heb je in allerlei maten en prijzen. Afhankelijk van je budget en de game die je speelt. Het aanbod racestoelen in Nederland is tot op heden relatief beperkt in vergelijking met landen als Engeland en de Verenigde Staten. Bij de aanschaf van een stoel raden we je dan ook aan om vooraf te kijken hoeveel plaats je hebt. Het zou natuurlijk zonde zijn als bij ontvangst blijkt dat je er helemaal geen plaats voor hebt. Daarnaast is het verstandig om goed te kijken of de betreffende gamestoel goed ondersteunt wordt door de console waarop je zelf speelt. De prijs van gamingstoelen varieert van €99,- tot €998,- euro.

De perfecte 'gamemuis'

Misschien niet zo belangrijk voor de doorsnee Xbox of PlayStation gamer. Maar een goede gamemuis is een belangrijk game accessoire voor de échte PC gamer. Zo is de gamemuis inmiddels uitgegroeid tot een game accessoire met tal van specificaties. Denk hierbij aan programmeerbare knoppen, opslagcapaciteit en aan te passen gevoeligheid. De prijs van gamemuizen varieert van €19.- tot €246,- euro.

Kruip in de game met VR

Een van de meest recente ontwikkelingen binnen de wereld van game accessoires is de VR bril. Deze Virtual Reality bril heeft weg van een ski-bril en biedt de mogelijkheid om door de ogen van de hoofdspeler van je favoriete game te kijken. Momenteel is VR nog volop in ontwikkeling. Naast gamen kun je middels VR ook films bekijken, rondleidingen volgen en op wintersport.

De prijzen van VR brillen variëren van €227,- tot €449,- euro.