Nintendo games

Nintendo games

De Japanse spelgigant begon aanvankelijk als speelkaart fabrikant. Door de jaren heen is Nintendo vervolgens via speelgoed terecht gekomen bij videogames. De eerste Nintendo games werden rondom de jaren 70 van de vorige eeuw ontwikkeld. Destijds opende Nintendo haar eigen ontwikkelcentrum. Een van de eerste succesvolle Nintendo games was de Beam Gun. De Beam Gun was een speelgoedpistool waarmee je middels lasers op bewegende doelwitten op je televisie kon schieten. Nintendo games zijn vrijwel alleen te spelen middels portable devices die Nintendo door de jaren heen heeft geïntroduceerd.

Uitbreidingen

Nintendo timmerde aan het eind van de vorige eeuw flink aan de weg. Zo werd er naast de reeds bestaande Nintendo games een handheld console uitgebracht. Beter bekend als de Game Boy. Met name de compactheid en goedkope prijs van de Game Boy hebben ervoor gezorgd dat het vandaag de dag nog altijd een van de grootste successen van Nintendo is.

Game Boy hype

Dat de Game Boy het nodige teweeg had gebracht werd duidelijk toen Nintendo bekend maakte dat er een opvolger voor de deur stond. Het product werd door 1,5 miljoen mensen gereserveerd. Er werd echter bekend dat er maar 300 000 Game Boys beschikbaar waren gedurende de eerste productie. Dit resulteerde in een absolute chaos, files en ziekmeldingen van mensen jong en oud.

Populaire Nintendo spellen

Met tal van Nintendo spellen en diverse portable devices snappen we het als je door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar dat we een top 3 hebben samengesteld met best verkochte Nintendo spellen aller tijden!

  1. Super Mario Bros, 40,24 Miljoen
    Het spel met inmiddels legendarische karakters als Mario en Donkey Kong werd in 1985 geïntroduceerd en heeft inmiddels een hele reeks spellen op zijn naam staan.
  2. Pokemon Red and Blue, 31,37 miljoen
    gebaseerd op de gelijknamige en even populaire tv serie. Dit avontuurspel werd gekenmerkt om zijn grote speelmap. Het spel werd in 1996 geïntroduceerd en was het begin van een reeks van tientallen Pokemon spellen.
  3. New Super Mario Bros, 29,81 Miljoen
    De 'vernieuwde' versie van onze nummer 1. Het spel werd in 2006 uitgebracht op de Nintendo DS. De eerste spelcomputer met een dubbel speelscherm.

Meer online informatie over Nintendo games vind je bijvoorbeeld op:

Terug naar overzicht