Offline gamen

Wanneer we het hebben over games zijn we geneigd al snel te praten over alle consoles die er vandaag de dag zijn. Maar de offline games mogen natuurlijk niet ontbreken. Verder kijken we naar de meest klassieke bord- en kaartspellen.

Offline via spelconsoles

Er wordt nog wel eens vergeten dat gameconsoles gewoon offline gespeeld kunnen worden. Er zijn tal van spellen die beschikken over een offline game modus. Denk hierbij aan de tevens populaire spellen als: Mario, Grand Theft Auto en FIFA. Zo kun je op FIFA ook offline de toekomst in middels carrière seizoenen met je favoriete club of speler. Kenmerkend is wel de steeds groter wordende grens tussen online en offline gamen. Zo beschikt online over steeds meer features en biedt het de mogelijkheid om met vrienden te spelen.

Gamen = Gamen

Gamen is spannend, vergt concentratie en bevat het ultieme gevoel van competitie. Echter maakt het niet uit of je dit nu online of offline doet. Gamen blijft gamen. Mede hierdoor zijn offline games nog altijd populair maar zijn er ook sinds een aantal jaar diverse E-sport competities om het online competitiegevoel te creëren.

Voordelen van offline

Soms heb je helemaal geen zin om met of tegen andere te gamen. Zodoende kun je je bij het offline gamen even helemaal terugtrekken tot jezelf. Kenmerkend aan de offline games is dat ze ook vaak op tablets of smartphones beschikbaar zijn. Denk daarbij aan applicaties die te downloaden zijn in de App store. Het grote voordeel hierbij is dat je gebruik kunt maken van deze games ook als je even geen internetverbinding hebt, je aan het reizen bent of gewoon lekker in het zonnetje ligt te ontspannen. Populaire offline games die veel gedownload worden zijn Temple Run en Crossy Road. Deze games worden natuurlijk aangevuld met tal van kaart- en bordspelvarianten.