Playstation games

Playstation games

Ieder console heeft verschillende computerspellen. De meeste PlayStation games zijn achterwaarts compatibel. Dit houdt in dat deze PlayStation games op zowel de PlayStation 2, PSX én PlayStation 3 gespeeld kunnen worden. Er zijn zelfs spellen die op de portable PlayStation gespeeld kunnen worden. Hiervoor zul je ze, in tegenstelling tot de 'niet-draagbare' PlayStation consoles, wel moeten aanschaffen in de PlayStation store. De PlayStation 3 beschikt over twee soorten spellen. Zo zijn er Blu-ray Discs uitgebracht en is er de mogelijkheid om, uit de PlayStation store, gedownloade spellen te spelen.

PlayStation store en andere online diensten

PlayStation beschikt over diverse online diensten. We nemen je mee door de meest invloedrijke. Allereerst de PlayStation store. Dit kan gezien worden als een virtuele markt voor PlayStation gebruikers. De store biedt onder andere de mogelijkheid om PlayStation spellen, demo's en trailers via een download aan te schaffen. De eventuele te betalen prijs is afhankelijk van de content die gedownload wordt. Wanneer je gebruik wilt maken van de PlayStation store dien je wel eerst een PlayStation netwerk-account aan te maken. De store wordt elke dinsdag opgeschoond en iedere woensdag worden (inter)nationale kortingen doorgevoerd. In September 2009, nog geen 3 jaar na introductie, werd de grens van 600 miljoen PlayStation store downloads al bereikt!

Naast de PlayStation store beschikt PlayStation nog over een online gamewereld genaamd PlayStation online. Hier kun je het online opnemen tegen andere spelers wereldwijd. Tot slot is er nog het PlayStation Network, ook wel bekend als PSN. PSN is een online multiplayer en digital media delivery service die ontwikkelt is door Sony. Eind maart 2018 werd bekend dat PSN zo'n 80 miljoen actieve gebruikers per maand realiseert.

Populaire PlayStation spellen

Met miljoenen PlayStation spellen snappen we dat het aanschaffen van een nieuw spel een lastige keuze is. Vandaar dat we een top 3 hebben samengesteld met best verkochte PlayStation spellen aller tijden!

  1. Fortnite, 116 miljoen sales
    Vrijwel iedereen heeft anno 2018 wel eens gehoord van het fenomeen Fortnite. Met name de grote mogelijkheid tot multiplayer gaming is wat Fortnite populair maakt.
  2. Grand Theft Auto V, 95 miljoen sales
    Also known as GTA. Is een action-adventure spel dat populair is bij jong en oud en wordt gekenmerkt door de iets wat gewelddadige verhaallijn.
  3. Grand Theft Auto: San Andreas, 20,81 miljoen sales
    Was tijdens de introductie in 2004 alweer het vijfde deel in de GTA reeks. San Andreas kan gezien worden als de grote doorbraak van GTA en is nog altijd een van de best verkochte PlayStation spellen aller tijden.

Meer online informatie over playstation games vind je bijvoorbeeld op:

Terug naar overzicht