Poker

Poker

Een van 's werelds populairste casino onderdelen is ongetwijfeld poker. Poker is een verzamelnaam voor tal van kaartspelen die onder de categorie kansspelen vallen. We nemen je mee naar de wereld van on- en offline poker spelen met informatie van dit portaal.

Poker spelen

De denksport bevat diverse vormen van spelen met diverse gelijkenissen. Zo bevat een poker spel over meerdere inzetrondes en wint doorgaans de speler met de beste pokerhand. De kaarten worden verdeeld door een zogeheten 'dealer'. Ná het ontvangen heb je als speler de keuze uit 3 verschillende opties. Zo kun je je kaarten weggooien (Fold), je gaat mee met je voorganger (Call) of je verhoogt de gehanteerde inzet (Raise). Vervolgens zullen er zichtbaar voor iedereen en verspreidt over rondes kaarten op de tafel worden gelegd. Zo worden er tijdens de tweede inzetronde 3 kaarten open gelegd en bij de twee daaropvolgende rondes iedere keer nog één kaart. Als speler weet je welke poker kaarten je in je hand hebt en hoe je ervoor staat. Zodoende kun je telkens kiezen uit de eerder genoemde termen Fold, Call, Raise óf je gaat een potje bluffen.

Potje bluffen?

Past iedereen en blijf jij als enige over? Dan win jij de pot! Dit kun je op verschillende manieren proberen. Poker spelen vallen namelijk in een adem met het fenomeen bluffen. Bluffen is een bijzonder aspect aan het spelen van poker. Je kunt hier als speler zijnde je medespelers voorliegen en doen alsof je betere kaarten hebt dan dat daadwerkelijk het geval is. Wanneer je het klaarspeelt dat mensen je geloven en je een bluf als het ware voltooid, hoef je je kaarten niet te laten zien. Er is dan sprake van een showdown.

Online poker

Naast live poker wordt ook online poker op grote schaal gespeeld. Online poker wordt normaliter gespeeld op de daarvoor opgerichte websites. Grote gokbedrijven als Unibet en Betfair voorzien hier onder andere in. Het grote verschil met live poker is dat bij online poker de fysieke interactie en de zogeheten 'pokerface' ontbreekt. Het online spelen van poker verloopt doorgaans ook sneller dan live poker. In landen als Nederland en de Verenigde Staten is het aanbieden van online poker doorgaans verboden. Vandaar dat bedrijven als Unibet en Betfair hun servers plaatsen op locaties als Malta, waar het wel gedoogd is.

Meer online informatie over poker vind je bijvoorbeeld op:

Terug naar overzicht