PSP games

PSP

De in 2004 geïntroduceerde PlayStation Portable (PSP) was het eerste draagbare gameconsole van Sony. De console moest dienen als portable versie van de PlayStation. Naast gamen kon je op de PSP ook video- en audiobestanden afspelen. Met meer dan 80 miljoen sales is de PSP een van de best verkochte gameconsoles aller tijden!

PSP Games

In eerste instantie was het alleen mogelijk om PSP games enkel en alleen op de PSP te spelen. Na de introductie van de zogenaamde PSP-systeemsoftware versie 3.xx is er de mogelijkheid om ook PlayStation One games via de PSP te spelen. Na diverse introducties en software updates worden inmiddels alle speltypes verkocht in de online PlayStation store.

Packs

PSP games zijn er ook in special packs. Dit houdt in dat je een PSP value pack hebt met een spel in een andere doos. Het aanbieden van diverse packs creëerden een bepaalde exclusiviteit bij de PSP. Deze PSP packs waren vaak uitgerust met PSP games, een extra opberghoes, oortjes en tal van andere accessoires die toepasselijk waren bij de gekochte pack.

Populaire PSP spellen

Met miljoenen PlayStation spellen kon de Portable variant natuurlijk niet uitblijven! Met tal van PSP spellen snappen we dat een beetje hulp welkom is. Neem een kijkje naar de door ons samengestelde top 3 van best verkochte PSP spellen!

  1. GTA: Liberty City Stories, 8 miljoen sales
    De GTA serie werd speciaal ontwikkelt voor de PSP om later nog zijn opwachting te maken bij de niet-draagbare game consoles.
  2. GTA: Vice City Stories 5,08 miljoen sales
    Het tweede spel uit de GTA serie die voor de PSP is gemaakt. Net als Liberty City maakte Vice City later ook nog zijn opwachting op de niet-draagbare consoles.
  3. Daxter, 2,3 miljoen sales
    Daxter is een spin-off van de Jak and Daxter reeks. Daxter werd speciaal uitgebracht voor de PSP. Dit deel speelt zich chronologisch af tussen deel 1 en 2. met ruim 2 miljoen sales completeert Daxter onze top 3.

Meer online informatie over PSP games vind je bijvoorbeeld op:

Terug naar overzicht