WII games

Wii Games

De in 2006 uitgebrachte spelcomputer is de vijfde niet-draagbare spelcomputer die uitgebracht is door Nintendo en werd gezien als de opvolger van de GameCube. De Wii hanteert net als de PlayStation achterwaarts compatibele spellen. Dit houdt in dat Wii games ook op andere Nintendo devices zoals de GameCube gespeeld kunnen worden.

Afstandsbediening Wii

Opvallend was de introductie van de Wii controller. De controller lijkt in eerste instantie op een doodnormale afstandsbediening voor je televisie en wordt doorgaans vergezeld door de Nunchuck. Zo houden beide handen een kleine controller vast. Het grote verschil was dat de Wii controller, in tegenstelling tot controllers van andere devices, bewegings- en positiegevoelig is. Middels diverse sensoren en standen wordt de afstand van de controller ten opzichte van de Wii en de televisie waarop gespeeld wordt gemeten. Zodoende worden Wii games met name gespeeld middels bewegingen van je controller. En niet zozeer middels het gebruik van knoppen.

Thuis afvallen!

Bij de introductie van de Wii was het eerste spel dat beschikbaar was Wii Sports. Dit spel werd in eerste instantie gratis bijgeleverd bij de aanschaf van een Wii. Het spel bezit 5 verschillende sportsimulaties die gespeeld worden met de armen, namelijk: tennis, honkbal, bowling, golf en boksen. Daarnaast beschikt Wii Sports ook een trainings- en fitnessmodus waarin je je eigen voortgang mee in kaart kunt brengen. Je speelt Wii Sports met een door jezelf gecreëerde avatar genaamd Mii.

Populaire Wii spellen

Na de introductie van de Wii kwamen er diverse van Wii spellen online. Omdat wij vinden dat ook lichaamsbeweging belangrijk is hebben we een top 3 samengesteld met de best verkochte Wii spellen aller tijden!

  1. Wii Sports, 82,54 miljoen sales
    Reeds vermeld maar desondanks niet minder populair! Met 82,54 miljoen sales sinds de introductie in 2006 voert Wii Sports onze lijst aan.
  2. Mario Kart Wii, 35,64 miljoen sales
    De classic is inmiddels op vrijwel ieder gameconsole niet meer weg te denken. Wii verkocht een controller accessoire in de vorm van een stuur om dit spel beter te kunnen spelen.
  3. Wii Sports Resort, 32,79 miljoen sales
    De opvolger van Wii Sports werd in 2009 op de markt gebracht. Met 12 nieuwe spellen werd het een groot succes en bleef Wii haar gebruikers de mogelijkheid bieden af te vallen tijdens het gamen.

Meer online informatie over Wii games vind je bijvoorbeeld op:

Terug naar overzicht