Xbox games

Xbox games

De Xbox spelcomputer is ontwikkeld door Microsoft. Ook wel bekend van haar Microsoft Office pakketten. De Xbox is een veelzijdig apparaat. Je kunt er naast het spelen van Xbox games ook dvd's mee bekijken en muziek streamen. De Xbox beschikt over een aangepaste versie van DirectX kan de console gezien worden als een PC. Hiermee loopt hij voor op zijn concurrenten. DirectX wordt veel toegepast op PC. Het is zodoende mogelijk Xbox games over te zetten van je PC naar je Xbox. Dit wordt ook wel porteren genoemd.

Helping hand

Iedere gameconsole is gebaat bij de juiste ondersteuning. Aanvankelijk werd door Xbox gedacht dat de makkelijke wisselwerking met de PC zijn vruchten af zou werpen. Echter vielen de verkoopcijfers en een te hoge prijsstelling tegen. Dit leidde tot een té groot aanbod van spellen op een te kleine markt. Middels tal van aanpassingen binnen het prijsbeleid en de introductie van de Xbox 360 is het Xbox gelukt haar marktpositie wederom te verbeteren.

Xbox Live

Ook de Xbox games beschikken over een online game mogelijkheid. Xbox maakt via een zogeheten breedbandconnectie verbinding met spelers verspreidt over de hele wereld. De online functie is af te sluiten middels een jaarlijks bedrag. Je ontvangt dan een jaarabonnement op naam, een online headset en tal van demo's. Op Xbox Live worden vooral schiet-, race- en sportspellen gespeeld.

Populaire Xbox spellen

Met miljoenen Xbox spellen snappen we dat het aanschaffen van een nieuw spel een lastige keuze is. Vandaar dat we een top 3 hebben samengesteld met best verkochte Xbox spellen aller tijden!

  1. Grand Theft Auto V, 7,8 miljoen sales
    Net als onder de PlayStation spelers zeer populair. GTA kwam zowel uit op de Xbox 360 als op de Xbox One. De sales cijfers zijn afgeleidt van de meest recente gameconsole; de Xbox One.
  2. Call of Duty: Black Ops 3, 7,2 miljoen sales
    Dit futuristische schietspel is gebaseerd op eerdere Call of Duty verhalen en was in 2015 het best verkochte spel in de Verenigde Staten.
  3. Call of Duty: WW2, 5.8 miljoen sales
    Alweer het 14de deel uit de Call of Duty reeks. De verhaallijn is gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog.

Meer online informatie over Xbox games vind je bijvoorbeeld op:

Terug naar overzicht